پتروشیمی

صنعت پتروشیمی از فرآوری نفت و گاز با افزودن ارزش به محصولات جانبی‌ای که کاربرد محدودی در صنعت سوخت دارند، تکامل یافته است. این صنعت در حال حاضر طیف قابل توجهی از محصولات مفید از جمله پلاستیک، لاستیک مصنوعی، حلّال‌ها، کودها، مواد دارویی، افزودنی‌ها، مواد منفجره و چسب‌ها را تولید می‌کند. این مواد تقریباً در تمام زمینه‌های جوامع مدرن کاربردهای مهمی دارند.

محصولات پتروشیمی در اتومبیل، بسته‌بندی، کالاهای خانگی، تجهیزات پزشکی، رنگ، پوشاک و مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ قابل ذکر است، علاوه بر این، این صنعت از طریق فناوری‌های جدید و پردازش انواع مختلف مواد خام به نوآوری خود ادامه می‌دهد.

بازارهای هدف محصولات پتروشیمی در مقایسه با فرآورده‌های پالایشی و گاز طبیعی کوچک‌تر و تخصصی‌تر است. اگرچه محصولات پتروشیمی معمولاً در مقایسه با فرآورده‌های پالایش شده و گاز طبیعی قیمت بالایی دارند، اما در مقابل تقاضای بیشتری هم دارند؛ بنابراین ریسک‌های بازار و تحلیل رقابتی نقش مهمی در ارزیابی معاملات مالی پروژه‌های پتروشیمی ایفا می‌کنند .

صنعت پتروشیمی

معرفی فرآیندها و اجزای صنعت پتروشیمی  

صنایع پتروشیمی را می توان به پنج دسته اصلی تقسیم بندی نمود که شامل موارد زیر است:

فرآیند و اجزای صنفت پتروشیمی

واحدهای بالادست

واحدهایی که منبع تغذیه واحدهای بنیادی هستند. در این واحدها هیدروکربن‌های سبک خطی یا حلقوی اشباع و غیراشباع موجود در نفت خام یا موجود در گاز طبیعی به صورت مخلوط‌های چندتایی از سایر هیدروکربن‌ها جدا شده و به عنوان مواد اولیه برای واحد‌های بنیادی فرستاده می‌شوند.

واحدهای بنیادی

مواد اولیه به مواد پایه مانند متان، گاز سنتز، حلقوی‌ها، کلر و گوگرد تبدیل می‌شوند.

واحدهای واسطه

از نظر خط تولید و بر حسب ضرورت در میان واحدهای بنیادی و نهایی قرار گرفته اند. با توجه به خواص مواد نهایی یک یا چند واحد واسطه در یک خط تولید وجود دارد.

واحدهای نهایی

واحدهایی که در آن‌ها فرآورده‌های نهایی پتروشیمی تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

واحدهای پایین دست

واحدهایی که در آن‌ها فرآورده‌های نهایی پتروشیمی به محصولات مصرفی تبدیل می‌شوند

 سرویس‌‌های موجود برای ارائه

مدیران این صنعت همواره درگیر چالش‌های بسیاری مانند نوسانات قیمت، آنالیز داده‌ها و تبدیل آن‌ها به دانش کاربردی، نگهداری تجهیزات، عدم دسترسی به نیروی انسانی متخصص در این حوزه و... بوده‌اند؛ به همین جهت نیاز به یک سیستم جامع و یکپارچه برای برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمانی در این صنعت بیش از پیش احساس می‌شود.

دیباگ با عرضه‌ی این سرویس یکپارچه و سفارشی‌ شده به همراه خدمات دیگر نظیر پشتیبانی، استقرار، آنالیز داده و ارائه داشبوردهای مدیریتی شما را در جهت نائل شدن به اهدافتان یاری می‌کند.

سرویس‌های موجود

  کاربردهای ERP (ماژول‌های مورد نیاز)

نیاز به ERP اکنون بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. در فضای کسب‌وکار امروزی با افزایش تحریم‌ها، کاهش قیمت نفت و ناپایداری منابع تجدیدناپذیر، سیستم‌های ERP  به روشی حیاتی برای شرکت‌ها برای نظارت و مدیریت عملیات تجاری خود تبدیل شده‌اند.


برخی از کاربردهای سیستم‌های ERP در صنعت پتروشیمی:

              افزایش ایمنی در حین فعالیت‌های تولیدی

              کاهش هزینه‌ها از طریق مدیریت بهتر موجودی

              ارزیابی شاخص‌های کلیدی عملکرد صنعت به وسیله‌ی داشبوردهای مدیریتی

              برآورده شدن الزامات انطباق با مقررات دولتی 


شرکت‌های فعال در حوزه صنعت پتروشیمی مدت‌هاست که از سیستم‌های ERP برای مدیریت اکتشاف، تولید، پالایش، توزیع و خرده‌فروشی خود استفاده می‌کنند. اما استفاده از ERP در جهت مدیریت پشتیبانی در این حوزه سیری صعودی دارد.

ماژول‌ها و آیتم‌های پرکاربردی که اودو برای این صنعت پیشنهاد می‌کند:

کاربرد ERP در صنعت پتروشیمی

کاربرد ERP در صنعت پتروشیمی 

چطور می تونیم کمکتون کنیم؟