مهارت‌های بیزینس کوچینگ چیست؟‌

مهارت کوچینگ چیست؟ مهارت های ضروری کوچینگ چیست؟ این سوالاتی است که هر مدیر موفق باید جواب آن را بداند. در این مقاله به مهارت های ضروری کوچینگ خواهیم پرداخت.
23 خرداد 1402
مهارت‌های بیزینس کوچینگ چیست؟‌
مجموعه نویسندگان دیباگ
| No comments yet
/web/image/1025-67e1f398/%D8%A8%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%86%D8%B3-%DA%A9%D9%88%DA%86%DB%8C%D9%86%DA%AF.jpg
مجموعه نویسندگان دیباگ

بیزینس کوچینگ که چندی‌ست وارد بازار کسب و کار شده، شامل فرایندی است که با استفاده از تکنیک‌های ایده‌ آل موجب می‌‌شود تا یک کسب و کار از نقطه‌‌ای که اکنون در آن قرار دارد؛ توسعه یافته و به جایگاهی برسد که مالک آن کسب و کار در ذهن خود داشته است. مهارت بیزینس کوچینگ شامل چند دسته بندی بوده و برای هر شرکت یا سازمانی حائز اهمیت می‌باشد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با مهارت بیزینس کوچینگ آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ، یک رابطه بسیار خلاقانه بین کوچ و مراجع است که تمام تمرکز آن روی هماهنگ ‌شدن اهداف و ارزش‌های سازمانی و فردی می‌باشد، از این روش می‌توان با استفاده از مهارت بیزینس کوچینگ، ارتقای عملکرد افراد را رقم زد و به اهداف والاتر عمل پوشاند. بیشتر مواقع از کلمه کوچ، برای مربی استفاده می‌شود، اما می‌توان مربیگری در هر زمینه‌ای را کوچینگ دانست. رابطه بین فرد و مربی ممکن است در زمینه‌های گوناگونی مانند کسب‌ و ‌کار، زندگی و سلامتی باشد. کوچینگ به بهترین شکل، برترین مفاهیم مربوط به کسب و کار، روانشناسی، ورزش و معنویت را با هم ادغام کرده است.

مهارت بیزینس کوچینگ چیست؟

قبل از آن که به ویژگی‌های یک بیزینس کوچ بپردازیم، باید مشخص کنیم که انواع مهارت بیزینس کوچینگ چیست و اگر شما به عنوان یک بیزینس کوچ، اطلاع نداشته باشید که چه کار هایی وظیفه شماست، نمی‌توانید مهارت‌های مورد نیاز را در خود بالا ببرید. انواع مهارت‌های بیزینس کوچینگ عبارت‌اند از:
یافتن مسائل و مشکلات مدیر کسب و کار: وظیفه شما به‌ عنوان یک مربی این است که به مردم کمک کنید که کسب‌ و کارشان را از راه شناسایی موانع موجود در کسب‌ و کارشان ارتقاء دهند.
اصلاح عادت‌های مدیر کسب و کار: اغلب مشکلات در عادت‌های فردی مربوط به رهبری، می‌باشد. به‌ هرحال شما به‌ عنوان یک کوچ استخدام شده‌اید تا به این اشخاص کمک کنید و آن‌ها را به رهبری توانمندتر تبدیل نمایید.
پرسیدن سوالات مناسب: وظیفه‌ شما این است که سوالات درست را در زمان‌های مناسب بپرسید، حقایقی که از آن‌ها اطلاع دارید را به آن‌ها منتقل کنید و مدیران را نسبت به مسئولیت‌هایی که در مسیر دارند، هشیار نگه دارید.
ایجاد انگیزه برای صاحبان کسب و کار: هدف کوچینگ کسب‌ و کار این است که به مشتریان کمک کند، نسبت به کارهای خود شوق بیشتری پیدا کنند و در وظایفشان تغییر ایجاد نمایند، به طوری که توانمندتر شوند. آنان را راهنمایی کنند تا متوجه شوند که کسب‌ و کارشان، و همچنین موفقیت آن‌ها فقط به خود آن‌ها بستگی دارد.

مهارت بیزینس کوچینگ
 
مزایای بیزینس کوچینگ چیست؟

پس از اینکه مهارت بیزینس کوچینگ را درک کردیم، باید بپردازیم به اینکه اصلاً دلیل استفاده از کوچ چیست و استفاده از یک مربی کسب و کار چه مزایایی دارد؟ در این قسمت به برخی از مزایای بیزینس کوچینگ می‌پردازیم:
• کسب اعتماد به نفس بالا
• آموزش نحوه برخورد با تیپ شخصیت‌های گوناگون
• بیزینس کوچ چیزی را می‌بیند که شما از آن اطلاعی ندارید
• گشودن افق‌های تازه به کسب و کار شما
• بیزینس کوچ از شما سوالات درست می‌پرسد
• مراقبت از وفاداری و وضعیت کارمندان
• بیزینس کوچ همیشه در کنار شماست
• نتایج تکراری، تکرار نمی‌شوند

کسب اعتماد به نفس بالا

یک نمونه از اساسی‌ترین مهارت بیزینس کوچینگ، ایجاد اعتماد به نفس بالاست. یک بیزینس کوچ باعث می‌شود تا شما در کسب و کارتان پیشرفت کنید و اعتماد به نفس بالایی به دست آورید. مطمئن باشید که زمانی شما به خود و کسب و کارتان اعتماد پیدا کنید، مشتریانتان نیز به شما اعتماد می‌کنند، از همصحبتی با شما لذت می‌برند و تصویر ماندگاری را از شما در ذهنشان نگه می‌دارند. داشتن یک بیزینس کوچ با مهارت بالا، اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد؛ به خصوص در زمانی که کسب و کار شما با چالش‌هایی اساسی روبرو شود و نیاز به حل مسئله دارید، به شدت در معرض از دست رفتن اعتماد به نفس قرار خواهید گرفت؛ دقیقا همینجاست که یک بیزینس کوچ با آگاهی بالا به یاری شما می‌آید و در شرایط بحرانی شما را یاری می‌کند. بهترین کمکی که یک بیزینس کوچ به شما می‌کند این است که به شما یاد می‌دهد تا بهترین خودتان باشید و این مهم‌ترین مسئله‌ای است که در کسب و کار به دردتان می‌خورد.

بیزینس کوچینگ
 
آموزش نحوه برخورد با تیپ شخصیت‌های گوناگون

یک نمونه مهم از مهارت بیزینس کوچینگ، ایجاد توانایی ارتباط با تیپ‌های گوناگون شخصیتی‌ست. عموما بیزینس کوچینگ، شامل تمریناتی می‌باشد که حول مهارت‌های شخصیتی می‌چرخد و کمک می‌کند شما آسان‌تر خودتان را بشناسید. به علاوه، بیزینس کوچ به شما در شناخت تیپ‌های مهم شخصیت کمک می‌نماید. یک کسب و کار با انواع آدم‌ها سرکار دارد. مسئله بیشتر مدیران آن است که با یک یا دو نوع تیپ شخصیتی سازگار بوده و در مورد دیگر آدم‌ها نمی‌توانند رفتار درستی از خود نشان دهند. بیزینس کوچینگ شما را یاری می‌کند تیپ‌های مختلف را بشناسید و متناسب با هر تیپ آن‌ها را رهبری کنید. این مسئله، هم به هدایت پرسنل شما کمک می‌کند و هم ارتباط با مشتریان را تقویت می‌کند. حتی در زندگی شخصی و برخورد با آشنایان هم پیشرفت بالایی خواهید داشت.

بیزینس کوچ از شما سوالات درست می‌پرسد

وقتی به مسئله‌ای نزدیک هستید یا با کاری درگیر می‌باشید، نمی‌توانید نقاط کور آن را تشخیص دهید و آن را برطرف نمایید. یک نمونه از مهارت بیزینس کوچینگ این است که، باعث می‌شود این توانایی را پیدا کنید تا از بیرون بیزینس را مورد بررسی قرار دهید و یک نگاه عمیق‌تر به مسائل مرتبط به کسب و کار داشته باشید. همین امر باعث‌ می‌شود که به سرعت، نقاط ضعف کسب و کار شما پیدا شوند. البته که مزیت بیزینس کوچ فقط این نیست، همانگونه که بیزینس کوچ قادر است تا در سریع‌ترین زمان، مشکل شما را پیدا کند، می‌تواند راه حلی نیز برای مسئله پیش آمده پیدا کند.
نکته‌ای در رابطه با کسب و کارهای در حال رشد حائز اهمیت است این است که حال کسب و کار خوب به نظر می‌رسد و صاحب کسب و کار خوشحال از این امر با آسودگی در حال پیشبرد هدف‌های خود است؛ اما بیزینس کوچینگ وضعیت فعلی بیزینس شما را به سمت یک وضعیت بهتر در آینده می‌برد و از مسائل آتی به علت داشتن دید از بیرون پیشگیری می‌کند.

مراقبت از وفاداری و وضعیت کارمندان

نمونه دیگری از مهارت بیزینس کوچینگ، مراقبت از وفاداری کارمندان است. اغلب کارمندان سازمان‌ها، جدا از منافع کاری و درآمدهای ماهانه، تمایل دارند که پیشرفت کرده و به هدف مطلوبه، دست یابند. با به کار گرفتن بیزینس کوچ، این اطمینان را به کارمندان می‌دهید که از یک منبع حرفه‌ای برای قدرت بخشیدن به امور سازمان استفاده کرده‌اید که می‌تواند مهارت‌های کارمندان را نیز پیشرفت دهید. این یعنی شما به فکر کارمندان خود بوده و دوست دارید شاهد پیشرفتشان باشید.

روش های مدیریت کسب و کار
 
بیزینس کوچ همیشه در کنار شماست

نمونه دیگری از مهارت بیزینس کوچینگ، مربوط به همراهی و امنیت سازمان می‌باشد. بیزینس شما خوب است، خودتان نیز مدیر خوبی هستید. اما به زودی متوجه خواهید شد که برای موفقیت، خوب بودن کافی نیست. شما قصد دارید عالی باشید، اصلاً شما باید عالی باشید. چراکه رقبای شما عالی هستند و اگر نتوانید شبیه آنان و حتی بهتر از آن‌ها کار کنید بازار، شما و کارتان را قورت می‌دهد! همه ورزشکاران برتر نیز می‌خواهند که بدون وقفه پیشرفت نمایند. به همین علت است که به دنبال برترین مربیان دنیا می‌گردند. شما هم مانند یک ورزشکار حرفه‌ای می‌باشید. برای رشد کسب و کار خود نیاز است تا ذهن خود را پرورش دهید. یک کوچ (coach) با تمرین‌های حرفه‌ای، ذهن شما را باز می‌نماید. درست است که یک کوچ مسئولیت بیزینس را بر عهده شما می‌گذارد، اما همیشه در کنار شما خواهد بود. او شما را در تمام لحظات هدایت می‌کند، حتی گاهی به شما فشار می‌آورد و گاهی نیز شما را برای قرار گرفتن در مرتبه بهتر تشویق می‌نماید.

نتایج تکراری، تکرار نمی‌شوند

نمونه دیگری از مهارت بیزینس کوچینگ، جلوگیری از تکراری شدن کارها و نتایج است. اگر قصد دارید همان کارهای تکراری را انجام دهید، بعد از گرفتن نتایج تکراری انتظار معجزه را نداشته باشید. مربیان کوچینگ، شما را به چالش می‌کشند که سود را افزایش می‌دهد. آن‌ها به شما میدان می‌دهند تا کسب و کار خود را بدون توقف سمت جلو برانید. شما باید نسبت به این تغییرات ذهنی بازی داشته باشید تا بیزینس شما نتیجه بخش باشد. کوچینگ بیزینس به شکل چشم گیری درآمد بیزینس شما را در طی ماه‌های شروع افزایش دهد.

جمع بندی

همانطور که در متن بالا گفته شد، مهارت بیزینس کوچینگ، یکی از عواملی است که به شما کمک می‌کند تا بیزینس یا سازمان خود را به بهترین شکل مدیریت کنید و بتوانید ارتباط بهتری از لحاظ کاری، با کارمندان خود داشته باشید. اگر شما، خود مهارت‌های‌ کوچینگ را ندارید، حتماً سعی کنید از مراکز خدمات مشاوره کسب و کار و یا مشاوره تخصصی کسب و کار کمک بگیرید تا بیشترین بازدهی کاری را داشته باشید. همچنین اگر دارای یک شرکت یا فروشگاه اینترنتی هستید، مشاوره کسب و کار اینترنتی شما را در جهت بهبود شرایط کاریتان یاری می‌کند.

استفاده از بیزینس کوچینگ

سوالات متداول

چرا باید از یک بیزینس کوچ کمک بگیرید؟

ممکن است شما خودتان متوجه ایراد کار‌ کسب و کار خود نشوید، از همین رو، کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ می‌تواند شما را در بهبود عملکرد کاریتان یاری کند.

چه زمانی باید از مهارت‌های بیزینس کوچینگ بهره گرفت؟

استفاده از مهارت‌های کوچینگ کسب و کار همیشه و در همه شرایط برای بیزینس‌های گوناگون، ضروری می‌باشد.

مهارت‌های بیزینس کوچینگ چیست؟‌
مجموعه نویسندگان دیباگ 23 خرداد 1402

ارسال دیدگاه

Sign in to leave a comment

چطور می تونیم کمکتون کنیم؟